Perhekoti Kehto

Perhekoti Kehto on 5-paikkainen ammatillinen perhekoti Oulun Metsokankaalla. Perhekoti Kehto on suunnattu erityisesti 0-12- vuotiaille lapsille ja nuorille.

Perhekoti Kehdon työntekijöillä on vahva kokemus lastensuojelusta ja monikulttuurisesta työstä.

Henkilökunta on mitoitettu lastensuojelulain mukaisesti. Henkilökunnan erityisyys on vuorovaikutustaidoissa, varhaiskasvatuksessa, erityistä tukea tarvitsevissa lapsissa ja nuorissa sekä lastensuojelussa- ja monikulttuurisesta työstä. Olemme luova ja pitkään yhdessä työskennellyt tiimi: emme luovuta.

Me uskomme lapsiin, toisiimme ja yhteiseen tekemiseen! Haluamme luoda yhdessä kodinomaisen ilmapiirin, jossa jokainen saa olla oma itsensä.

Perhekotivanhempina toimivat Anu Ylisaukko-oja ja hänen miehensä Karrar Tabban. Perhekodin vanhempi Anu Ylisaukko-oja on koulutukseltaan sosionomi (AMK), joka on suuntautunut opinnoissaan lastensuojeluun ja varhaiskasvatukseen sekä suorittanut sosiaalityön perus- ja aineopinnot. Anulla on pitkä työkokemus lasten ja perheiden kanssa työskentelystä lastensuojelusta, varhaisen vuorovaikutuksen tukemisesta sekä maahanmuuttajaperheiden kanssa työskentelystä. Perhekotivanhemmat Anu ja Karrar ovat käyneet pride-sijaisperhevalmennuksen sekä toimineet tuki- ja lomitusperheenä. Karrar on yrittäjä. Karrar loihtii mitä monipuolisimpia herkkuruokia perhekodimme iloksi. Perhekodin yhteinen harrastus on leipominen, ulkoilu, retkeily ja liikkuminen. Nanda Shahi toimii kodissamme kodinhoitajana, joka huolehtii kotimme siisteydestä, pyykkihuollosta ja leikittää myös lapsia. Nandalla on 15 vuoden työkokemus lastenkodissa työskentelystä.

Perhekodissamme puhutaan neljää kieltä: suomea, englantia, arabiaa ja nepalia.

Tarvittaessa meillä on kahden viikon varoitusjalla kutsuttavia sosionomi- ja sairaanhoitaja-työntekijöitä valmiudessa.

Toimimme myös päivystyksellisesti 24 tuntia vuorokaudessa.